Aloittaja: zeizei
OT: Opera
zeizei 11.11.2008 18:52:11VASTAA# 1
Paikkakunta: Tampere
@Tom, jos nyt oikein muistan olet hehkuttanut tuon Opera selaimen puolesta ainakin tuolla emmanetin puolella, ja oletan, että siitä myös jotain tiedät. Eli olen tätä operaa nyt käyttänyt pari päivää, mutta muutamaa asetusta en ole mistään löytänyt. Eli tiedätkö miten sen .torrent tiedostojen automaattisen latauksen saa pois? Eli haluan vain ladata sen torrent filun koneelle ja käyttää erillistä ohjelmaa sen lataukseen. Ja sitten, että onko operaan sisällytetty jotain pdf:n aukaisuun soveltuvaa, vai jokin esim forefox+foxit reader. Shockwave readeria ei ole eikä tule :D
Sori ooteesta, mutta en jaksanut alkaa rekisteröitymään erikseen millekkään nörtti foorumille.
Tack
juu ja versio on 9.62
Tom 11.11.2008 20:57:10VASTAA# 2
Administrator
Paikkakunta: Loviisa
@zeizei

Juu, voihan sitä tuollaistakin täällä kysellä, kun kuitenkin nettikeskustelupalsta on ;)

Operan sisäänrakennettu Torrent-klientti toimii ihan ok tavallisille netinkäyttäjille, joiden on turha ymmärtää mitä Torrent on, vaan voi vaan klikata linkkiä ja ladata tiedoston koneeseen ihan kuin olisi tavallinen http tai ftp:n kautta tuleva tiedosto.
Mutta niille jotka latailevat enemmänkin Torrentteja, niin ymmärrän kyllä että erillinen ohjelma voi olla parempi:

1. Työkalut => Asetukset-valikko.
2. Lisäasetukset välilehti.
3. Lataus-osio.
4. Poista "piilota Operalla avattavat tiedostotyypit" täppi
5. hakuruutuun: torrent
6. Valitse x-bittorrent ja klikkaa "Muokkaa"
7. Valitse "Avaa oletussovelluksessa", mikäli sellainen löytyy, muuten "Avaa muussa sovelluksesta" ja etsi sopiva ohjelma.

PDF-tiedostojen avaamiseen tarvitaan siihen soveltuva ohjelma, esim Adobe Acrobat tai FoxitReader, asennat jommankumman koneelle ja teet siitä oletusohjelma pdf-tiedostoille. Jos koneella on monta eri PDF-lukuohjelmaa, niin voit valita haluamasi ohjelman Operaan samalla tavalla kuin äsken torrenteillekin.

PS. Itse käytän operaa aina englanninkielisenä, mutta kun asennukseen kuuluu kymmeniä eri kieliä, niin oli nyt helppo vaihtaa kieleksi Suomi... tätä ominaisuutta eivät muut selaimet tue (siis jos asentaa International-version Operasta).
Tom 11.11.2008 21:00:09VASTAA# 3
Administrator
Paikkakunta: Loviisa
Ja pitää vielä tähän laittaa, että kannattaa tutusta kaikkiin ominaisuuksiin mitä Operassa on.... niitä on todella paljon, mutta suurin osa ei vaan ole aktivoituna alussa (tämä siksi, että oletetaan että normikäyttäjä ei ole tottunut selaimeen joka osaa kaikkia temppuja...)
zeizei 11.11.2008 21:14:07VASTAA# 4
Paikkakunta: Tampere
@Tom
Jep kiitoksia.
Nyt kun päästiin vauhtiin nii tuon taikasauvan kanssa menee välillä hermot. Kun olen koneen ainut käyttäjä, niin haluan, että kone tyrkkää login kohtiin aina valmiiksi käyttäjänimen/tunnuksen ja salasanan kuten Firefox ihan kiltisti teki. Tämä opera ei jostain syystä niin, tee vaikka olen useimmat salasanat ja nimet jo uudestaan tallentanuktin.
Muuten jo alkaa tuntua ihan ok softalta, ainakin nopeampi kuin FF, ja varsinkin hirvittävä googlen chrome ;) hetkeen en ole kamalampaa selainta käyttänyt :D
Tom 11.11.2008 22:15:55VASTAA# 5
Administrator
Paikkakunta: Loviisa
@zeizei

Opera ei turvallisuussyistä anna syöttää taikasauvan sisältämät tiedot automaattisesti... tämä on oikeasti turvallisuusongelma, olisi muuten helppo tehdä skripti joka pääsisi automaattisesti kirjautumaan esim webmailiin....!
Opera ei turhaan nimitetä turvallisimmaksi selaimeksi.

Operassa pitää JOKO klikata "taikasauva"-nappia TAI vain painaa CTRL+ENTER.

UUSI VIESTI TÄHÄN KETJUUN